Alle diensten

Wat is chiptuning

Chiptuning is het optimaliseren van de motorprestaties door aanpassingen te maken in de instellingen van de ingebouwde computer, ook wel bekend als het motormanagementsysteem of ECU (Electronic Control Unit). Deze computer regelt cruciale aspecten zoals turbodruk, gaspedaalpositie en brandstofinspuiting, en door de software aan te passen, kunnen we de motor op een geoptimaliseerde manier afstellen. Indien mogelijk wordt ook de standaard snelheidsbegrenzer van de auto verwijderd.

Opnieuw afstellen van de motor

Bij het opnieuw afstellen van de motor passen we de standaardinstellingen aan die door de autofabrikant zijn ingesteld. Met behulp van technische gegevens van de motor, zoals de turbo, brandstofpomp en aandrijflijn, bepalen wij nieuwe instellingen. Ons doel is om op een veilige manier het maximale potentieel van de motor te benutten. Bij het tunen van de motor streven we niet alleen naar het verhogen van vermogen en koppel, maar ook naar een verbeterde rijervaring (drivability).

Optimaal brandstofmengsel

Bij chiptuning past ons team verschillende parameters aan in het motormanagementsysteem, waardoor de motor meer vermogen kan leveren door een iets grotere luchttoevoer en verhoogde brandstofinjectie. We besteden uitgebreid aandacht aan het handhaven van een optimaal brandstofmengsel, wat niet alleen gunstig is voor de levensduur van de motor, maar ook resulteert in minder vervuiling.

Een ideaal brandstofmengsel bevordert een efficiëntere motorwerking en vermindert milieu-impact. Wij voorkomen een te rijk mengsel, wat hoger verbruik en meer vervuiling kan veroorzaken, en een te arm mengsel dat leidt tot een hogere motortemperatuur en een verminderde respons.

Naast het verhogen van de prestaties, draagt onze chiptuning bij aan een zuiniger brandstofverbruik doordat de motor minder toeren hoeft te maken. Hoewel brandstofbesparing afhankelijk is van de rijstijl, biedt de extra koppel ook de mogelijkheid om eerder in een hogere versnelling te rijden.

Prijslijst